Release van Join the Crowned November ’22

Alleen te koop via mij. De artiest. En niet op Spotify.

In een erg kleine oplage uitgebracht. Wees er op tijd bij.
Stuur me een bericht en ik stuur een exemplaar op. € 10,00 ex porto!
theosieben@icloud.com

Een album met moderne, vooral akoestische bluesmuziek. Opgenomen met een live en spontaan gevoel, op de oude manier, in mijn huiskamer met vintage apparatuur en moderne plugins. Hier en daar wat psychedelisch, met veel slide guitar. Een stem en een gitaar! That’s it.

Een aantal songs, de Death Songs, speelde ik eerder toen ik werd uitgenodigd op de Ooster Begraafplaats, in Amsterdam, om te komen spelen op avonden met als thema de Dood. Born to die, Sadie, See that my grave is kept clean.

Join The Crowned, de optimistische titelsong met referenties naar een van mijn vroege voorvaders uit het Midden Oosten, plus klein eerbetoon aan Kelly Joe Phelps en oude gospelmuziek. Het album bevat verder een paar korte instrumentale stukken, waarvan een de geest van John Fahey oproept.
Needed Time is de gospel song van Lightnin’ Hopkins, nog steeds actueel. Geïnspireerd door de bundel The Anti Slavery Harp, een serie liederen van de Abolitionist Movement uit de vorige eeuw in de VS, zette ik een tekst opnieuw op muziek, The Slave’s Lamentation. Ballad of a Native Son gaat over mijn ontmoeting met een native American, midden op een lange brug in Ottawa, Canada. Waarbij de man een triest lied voor me zong, met de fles in de hand.
Over The Mountain, de in lapstyle gespeelde afsluiter. Op weg naar nieuwe oorden!